Hogyan történik az AquaRelaxáció kezelés?

Minden kezelés egyedi, annak tartalmát és ritmusát a kezelő és a vendég közösen határozzák meg, s ennek segítségével egyre mélyebb bizalom és ellazulás érhető el, ezért az alább leírt kezelési sor csak egy megközelítő javaslat. Terapeutáink legalább 200 órás tanulásuk során hazai és külföldi oktatók által képzettek, így nemzetközi
minőségi színvonalú  kezeléseket nyújtanak. Munkájuk minőségét a WABA (Worldvide Aquatic Bodyworkers Association) jegyzett szupervízió garantálja.A kezelés kezdetén a terapeuta és a vendége még álló testhelyzetben érintés nélkül tartózkodnak a 33-36 fokos vízben. Az Ai Chi azaz vízi Tai Chi, a Woga azaz vízi jóga néhány alapmozdulatával és az irányított meditációval. A légzés ritmusában végzett lassú mozdulatok energetizáló, lazító és összehangoló hatására feloldódnak a testben tárolt feszültségek. Az itt megtanult és begyakorlott mozdulatokat később bármikor önnállóan is alkalmazhatók az öngyógyításra és ellazulására.

Miután a légzéssel, a vízzel és a terapeutával a kapcsolat természetessé és összehangolttá vált, lebegtető eszközök segítségével következhet az izmok, izületek és csakrák irányított ellazítása. Az AquaRelaxáció masszázzsal, nyújtásokkal, kimozgatásokkal és energetizáló érintéssel aktivizálja a szervezet öngyógyító folyamatait.
Következő lépésként a terapeuta a karjaiban tartva kezeli a vendéget. Ekkor a víz áramlásait és ellenállását is használlva finom és dinamikus mozdulatokkal végez masszázst, nyújtásokat és kimozgatásokat a meridiánok és főbb izomcsoportok mentén a Watsu típusú mozdulatok alkalmazásával. Ezáltal méllyeb szintű izomlazulásokat idéz elő.
A szükséges bizalom és összehangolódás után (ami egyéntől függő, akár több kezelés) megismerhetőek a vízalatti mozdulatok. Ekkor egy orrcsipesz segítségével finoman lesz alámerítve a vendég, a légzési ritmusának megfelelő ütemben. Így mialatt belégzéskor nyugodtan és biztonságosan vesz levegőt, a belégzések után újra és újra alámerülhet abba a tartományba ahol a sajtekben felidéződik a magzati állapot, amikor még tökéletes egészségben és harmóniában voltunk. Nem létezett a kint és bent, a nappal és éjszaka, a kilégzés és belégzés, és újra felfedezzük, hogy a víz az a csodálatos közeg, melyhez mindannyian tartozunk, vonzódunk, és amelyben megnyugvást találunk. Ezzel az élménnyel a fizikai szintű ellazulás még tovább növelhető.