AiChi


A tanfolyam óraszáma: 8+8
Oktatási nyelv: magyar, angol forditással
Oktatók: Nagy Boglárka, Erdélyi Zsolt

Részvételhez feltétel: nincs
További információk: www.aichi.hu
Jelentkezés a következő programra, és tájékoztatás kérése: bogizsolti@gmail.comAz AiChi teljes testet erősítő és lazító vízi mozgásforma, mely a keleti és nyugati filozófiát kapcsolja össze, és egyesíti a mentális, fizikai és spirituális energiákat. Kombinálja a Tai-chi-t  a Shiatsuval és a Watsuval, és a gyakorlásához vállig érő víz szükséges. Mély és lassú légzés, a karok, lábak és test széles mozdulatai jellemzik. Egyszerű légzésből indul majd bevonja a felső testet, a törzset, az alsó testet és végül az egész testet a mozgásba. Tai-chi a vízben légzéssel összekötött, pihentető, stressz oldó gyakorlatai. Ezek a mozdulatok átmozgatják az ízületeket, lazítják a feszültség tárolására hajlamos izmokat, a gerinc melletti, mély hátizmokat, a váll-és lapocka izmait, de jó hatással vannak a keringési rendszerre és az idegrendszerre is. Segít a teljes ellazulásban.
Az AiChi-t arra teremtették, hogy a vízben dolgozók profik (beleértve vízi torna oktatókat, egyéni trénereket, aqua-terapeutákat és rehabilitációs terapeutákat valamint balneo-terapeutákat) és tanítványaik élvezhessék a víz lágy de mégis erőteljes fejlesztését. Ez egy hatékony program, ami a helyes formációkon és testhelyzeten keresztül növeli az oxigén és kalóriaégetést. Tökéletes relaxációs technika, a nagyon stresszes pácienseknek, és ideális a nagyobb mozgékonyság és mobilitás megteremtésére.
Jun Konno, ATRIC, az AiChi megteremtője, Japán egyik legismertebb úszás és fitnesz szaktanácsadója, és az Aqua Dynamics Intézet igazgatója.

A 2 napos képzés 1 napjának elvégzésekor a résztvevők megismerik és magtanulják a 18 alapmozdulatot, és a második napon való részvétel után személyi illetve csoportos magyar-angol nyelvű AiChi tréneri oklevelet kapnak, és AiChi foglalkozásokat tarthatnak.

A résztvevők nemzetközileg regisztrált angol-magyar nyelvű oklevelet kapnak.


A képzés az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ által regisztrált, és 32 pontot ér a Felnőtt ápolás és Gondozás, a Gyermek ápolás és gondozás, a Mozgásterápia és fizioterápia, a Szülészeti ellátás, a Rehabilitáció és életvezetési támogató és a Természetgyógyászati Szakmacsoportok tagjai részére.